صید ماهی خاویاری و استحصال خاویار

صید ماهی خاویاری و استحصال خاویار

صید ماهی خاویاری و استحصال خاویار

ماهیان خاویاری به روش سنتی و با تورهایی که به تور گوشگیر معروف است صید می شوند . پس از صید ماهی باید آن را زنده به صیدگاه منتقل کرد تا خاویار آن دچار آسیب و نزول کیفیت نگردد. به همین منظور صیدگاههای صید ماهیان خاویاری در فواصل مختلف در سراسر سواحل جنوبی دریای خزر احداث شده اند که کار صید ماهی و عمل آوری خاویار را انجام می دهند.

صیدگاههای ماهیان خاویاری بر اساس استانداردHACCP تجهیز شده و اداره می شوند و ملاحظات بهداشتی به دقت در تمام آنها اجرا می گردد.

ماهی خاویاری را بلافاصله پس از صید به صیدگاه منتقل می کنند.در صیدگاه براساس دستورالعمل های فنی و بهداشتی ابتدا ماهی را کاملاً شستشو داده و با ایجاد شکافی در شکم ماهی ، خاویار آن را خارج می کنند.سپس به کمک الک های مخصوص ، خاویار را از کیسه تخمدان جدا می کنند.

فرآوری خاویار ضمن این که کاری بسیار ظریف و دقیق است و تنها خاویار سازان با تجربه قادر به انجام صحیح آن هستند ، ظرف چند دقیقه و تنها با مخلوط کردن خاویار با نمک انجام می شود. این مرحله از کار، حساس ترین بخش عمل آوری خاویار می باشد و کیفیت محصول نهایی به مهارت خاویار ساز در انجام صحیح این مرحله بستگی دارد.

خاویار عمل آوری شده را در قوطی های فلزی با ظرفیت 8/1 کیلویی ریخته و پس از هواگیری دستی ، به داخل سردخانه با دمای 3- درجه سانتیگراد منتقل می کنند.

به منظور آماده سازی خاویار برای ارائه به مصرف کنندگان نهایی ، خاویار را در ظروف دربسته شیشه ای اعلاء در اوزان 50،30و100 گرم بسته بندی و وکیوم کرده و هر ظرف را در یک لفاف کاغذی پیچیده و توسط نخ وپلمپ سربی ، صحت و اصالت آن را تضمین می کنند.روی لفاف کاغذی تاریخ تولید و مصرف ، نوع و رقم خاویار نیز درج می شود. لذا، خریداران باید در هنگام خرید خاویار به مشخصات فوق توجه کرده و کالای اصیل و واقعی را خریداری نمایند.

اشتراک گذاری این مقاله

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.