مقایسه خاویار ایران با سایر کشورها

مقایسه خاویار ایران با سایر کشورها

مقایسه خاویار ایران با سایر کشورها

خاویار ایران در بین کشورهای پیرامون دریای خزر از بالاترین کیفیت برخورداراست . این کیفیت برتر موجب شده است خاویار ایران در بازار جهانی از قیمت بالاتری نسبت به محصول سایر کشورها برخوردار باشد.

علل برتری خاویار ایران را در دو مقوله میتوان طبقه بندی کرد :

الف ) علل طبیعی و خدادادی

شرایط زیستی مطلوب در مناطق جنوبی دریای خزر از جمله دمای مناسب آب و هوا ، عمق و بستر مناسب دریا ، فراوانی غذای مناسب برای ماهیان خاویاری و امثال آن

ب) علل مدیریتی

به علت آن که در مناطق جنوبی دریای خزر و در سواحل ایران صنایع آلاینده زیادی وجود ندارد ، آب قسمت های جنوبی از نظر میزان آلودگی از شرایط بهتری نسبت به مناطق شمالی برخورداراست .

رعایت مسائل بهداشتی در صیدگاهای ماهیان خاویاری و اجرای دقیق نظام HACCP در تمامی آنها از ورود عوامل مخرب کیفیت به خاویار پیشگیری کرده و موجب حفظ کیفیت برتر خاویار ایران در طول دوره نگهداری می شود.

نکته مهم دیگر ، شیوه های صید متفاوت در ایران و سایر کشورها است که یکی دیگر از علل برتری خاویار ایران می باشد . در آبهای سواحل ایران ، ماهیان خاویاری را در آبهای ساحلی ، زمانی که ماهی خاویاری تلاش می کند راه ورود به رودخانه جهت حرکت به سمت مکان تخم ریزی را بیابد صید می کنند. در چنین شرایطی خاویار در شکم ماهی از استحکام و شرایط بهتری برای مصرف به عنوان خاویار برخوردار است .

به موارد فوق الذکر ، مهارت خاویار سازان ، استفاده از ابزار و و سایل استریل ، آب آشامیدنی پاکیزه جهت شستشوی خاویار ، کاربرد نمک های با کیفیت بالا و پاکیزه و رعایت برودت مناسب در زمان نگهداری و حمل و نقل خاویار و کنترل کیفی دقیق راباید اضافه کرد . علیرغم تلاش سایر کشورها در ارتقاء کیفیت خاویار، هنوز خاویار ایران بعنوان بهترین خاویار جهان از شهرتی غیر قابل رقابت برخوردار است .

اشتراک گذاری این مقاله

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.